لیست اختراعات سمیه زرقانی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1403/02/31
تاریخ ثبت: 1403/08/20
خلاصه اختراع:

اختراع حاصله در مورد توليد پودر سوپ فوري سبزيجات بر پايه گل كلم تازه است كه در مقايسه با محصولات تجاري موجود داراي مزاياي بيشتري در زمينه تغذيه و اثر سلامت بخشي است. سوپ يكي از اجزاي مهم بسياري از فرهنگ هاي غذايي است و به طور كلي نشاسته مورد استفاده در سوپ ها از منابع گندم، ذرت و سيب زميني است. از نقطه نظر تغذيه، مواد خام نشاسته اي در چندين جزء ضعيف هستند، به ويژه پروتئين ها، فلاونوئيدها و ويتامين ها، بنابراين مي توان براي بهبود تعادل تغذيه اي از سبزيجات تازه و فرآوري نشده كه غني ترين منابع اجزاي زيست فعال و مواد بهبود دهنده سلامت هستند استفاده كرد.گل كلم به عنوان يك منبع غني از فيبر تغذيه اي در نظر گرفته مي شود و داراي خواص آنتي اكسيداني و ضد سرطان است. در توليد غذاهاي پودري استفاده از فرآيند اكستروژن جايگاه خاصي دارد چون ضمن اين كه اين روش توليد داراي ظرفيت وتوان بالاي توليد است، محصول توليدي نيز داراي ويژگي آماده سازي سريع است. تمركز ويژه اي بر امكان صرفه جويي در مصرف آب و انرژي در بخش توليد مواد غذايي وجود دارد كه افزودن خمير سبزيجات تازه نه تنها به افزايش توسعه انواع جديد محصولات كمك مي كند، بلكه باعث كاهش قابل توجه مصرف آب و انرژي در طول فرآيند مي شود كه منجر به حذف مرحله خشك كردن و كاهش هزينه تمام شده محصول نهايي مي شود.دراين پژوهش اثرپارامترهاي فرايند اكستروژن شامل، سرعت چرخش (180_120) دوردردقيقه و درصد نسبت گل كلم (25، 20، 15) برويژگي هاي فيزيكوشيميايي و عملكردي محصول اكسترود شده ( فاز اول) و پودر سوپ فوري (فاز دوم) برپايه گل گلم تازه ، نشاسته ذرت و آرد ذرت، با استفاده از طرح مركب مركزي چرخش پذير در قالب سطح پاسخ بررسي شد. هدف از بهينه سازي رسيدن به محصولي با ويژگي هاي مطلوب مي باشد. بدين ترتيب به منظور دارابودن نمونه نهايي با در نظر گرفتن بيشينه مقدار گل كلم، شاخص سفيدي رنگ، بيشينه تخلخل و انبساط، بيشينه جذب آب (6/47)، انحلال در آب (12/8)، بازجذب آب (20/41)، پخش شوندگي (53/33) و قابليت مرطوب شدن (122 ثانيه)، معادل مقدارگل كلم تازه 25 درصد، سرعت مارپيچ 150 دور در دقيقه تعيين گرديد. اين فراورده حاوي 19/33 درصد فيبر خام، 170/03 ميلي گرم در 100 گرم فنل كل ، سطح آنتي اكسيداني 7/18 گرم در 100 گرم، 3/93 درصد پروتئين و 0/6 درصد چربي بود.

موارد یافت شده: 1